Dieta gastrita


Regim alimentar 18 elemente esentiale ale regimului pentru gastrita si ulcerul gastroduodenal Anumite alimente și modul lor de preparare pot aduce ph-ul din interiorul sistemului digestiv de la nivelul stomacului și duodenului la valorile normale, prevenind agravarea simptomelor neplăcute.

Autor: Dr. Claudia Marin a absolvit in anul Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta si o Diploma de Masterat in Gastroneterologie in cadrul aceleasi facultati.

Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer

Anumite alimente și modul lor de preparare dieta gastrita aduce ph-ul din interiorul sistemului digestiv de la nivelul stomacului și duodenului la valorile normale, prevenind agravarea simptomelor neplăcute, precum disconfortul, durerea, senzația de greață și vărsăturile. Regimul specific persoanelor cu gastrită și ulcer, generate în special de prezența Helicobacter Pylorise bazează pe salatele din frunze, unele legume și fructe, descojite și eventual ușor preparate termic prin opărire, fierbere sau la cuptorși pe carnea albă ori de vită, slabă și peștele fiert, preferabil slab, foarte ușor condimentate și fără sosuri.

smart pierde în greutate cum să ardeți burta grasă în mod natural

Trebuie să se evite alimentele prăjite și alimente procesate, bogate în grăsimi, cum ar fi produsele alimentare gata preparate sau semipreparate, hamburgerii și hot-dogs, biscuiții sau prăjiturile cu cremă, frișcă, ciocolată, sosurile gata preparate de la magazin, pateurile și dieta gastrita de patiserie, plăcintele cu brânză.

Băuturile permise Laptele integral sau parțial degresat reprezintă unul dintre cele mai eficiente alimente care reușește să calmeze aciditatea stomacului, fiind pe vremurile în care nu existau atât de multe medicamente antiacide eficiente, un tratament de elecție al ulcerului.

Dieta în GASTRITĂ. Alimentele permise și interzise

În crizele hiperalgice gastrice era chiar recomandat un regim lactat integral pentru zile, constând în consumul a 2 litri de lapte pe zi, repartizat în porții. Laptele dulce neutralizează secreția clorhidrică, iar prin intermediul lipidelor conținute, se realizează inhibarea secreției gastrice.

În ziua de astăzi, însă, există foarte mulți adulți care nu suportă laptele, fie din sentimente de repulsie, fie din cauza deficitului sistemului lactazic. Sunt permise în cazul gastritei iaurtul de băut, degresat parțial, ceaiurile, cu excepția ceaiul maté, ceaiului negru; o cafea slabă dimineață, însă niciodată pe stomacul gol.

suc de spanac pentru slabit burner de grăsime c est qui

Băuturi de evitat Aici intră alcoolul, de orice fel, de la vin, bere până la tării, precum și sucurile de citrice, cum ar fi portocale, lime, mandarine sau de ananas; băuturi răcoritoare industriale. Care este pâinea recomandată Dieta gastrita este pâinea cea integrală și neagră, pâinea de secară, de asemenea, ca garnitură la mâncare, și dieta gastrita de tapiocă, grișul și budinca de chia se pot consumă fără probleme. Pâinea care trebuie evitată Este cea preparată din făină albă, cum ar fi baghetă franțuzească sau franzela proaspătă, mai ales dacă produsele sunt calde și foarte proaspete, pâinea la tavă, blaturile cu mult praf de copt, pateurile, batoanele și alte făinoase, fie gătite în margarină, fie conținând prafuri de copt și făină albă, pentru că pot irită mucoasa gastrică.

Brânzeturi și lactate recomandate Se recomandă brânza albă, slabă, pentru că este o sursă bună de proteine și ajută la neutralizarea acidității gastrice.

Sus Exista cateva trucuri alimentare si recomandari care te pot ajuta sa controlezi mai bine simptomele si evolutia gastritei.

Cele mai recomandate sunt urda, ricotta, telemea proaspătă, ghee arde grăsime, caș, cottage, brânză de vaci, brânză Făgăraș, smântâna, brânză Gruyere, unt.

Descoperă soluțiile experților DOC 6.

Regim gastrita: ce sa mananci si ce sa eviti

Brânzeturi de evitat Se vor evita cașcavalul, gouda, brânzeturile grase franțuzești: camembert, brie, Roquefort-sunt foarte grase și, în plus, mucegaiurile irită mucoasa sistemului digestiv superior esofag, stomac, sfincterele cardia dieta gastrita pilori. Carnea trebuie să fie întotdeauna slabă Carnea trebuie să fie cu cât mai puțină grăsime, gătită la cuptor, la grătar sau fiartă. Poate fi consumată carne de curcan, pui, vită dieta gastrita, cotlet de miel fără os, pulpă de miel, ficat, creier.

Carnea de evitat Se va evita carnea fibroasa și grasă, carnea de porc, caldă și grasă, carnea de oaie, gâscă, rață, carnea fezandată, vânat, căprioară, mistreț, iepure, organele inimă, rinichi, limbă, burtăuntură, șorici, jumări, mezelurile și afumăturile.

Este important să fii atent la alimentaţie pentru a nu agrava inflamaţia stomacului. O dietă potrivită te ajută la sănătatea sistemului digestiv! Bianca Poptean Fie că ai gastrită acută sau cronică, e important să adopţi o dietă specifică pentru a te proteja de riscurile care vin la pachet cu această afecţiune: ulcer sau anumite forme de cancer. Gastrita este termenul principal folosit pentru orice afecţiune care implică inflamarea mucoasei stomacale.

Peștele bun Peștele dieta gastrita este cel slab: calcan, plătică, păstrăv, șalău, gătit preferabil la cuptor, în folie de copt.

Peștii care trebuie evitați sunt cei grași Se vor evita peștii cu carnea tare, precum tonul, sardinele, macroul, heringul, anghila, murena, de asemenea, se vor evita supele și ciorbele de peste, moluștele și crustaceele și orice fel de pește prăjit.

Dieta în gastrită

Ouăle Pot fi consumate după ce au fost fierte în apă, moi sau tari. Se vor evita ouăle prăjite, omleta sau ochiuri roi cu jumări.

Condimente permise Sunt permise: plante aromatice, preferabil proaspete, dar și uscate, mărar, rozmarin, mentă, foi de dafin, nucșoară, vanilie, sare. Condimente de evitat Se vor evita următoarele condimente: piper, boia, oțet, muștar, ardei iute, castraveți murați.

pierde semnele de grăsime de grăsime pierdere de grăsime de anul nou

Fructele proaspete Fructele se vor consuma descojite sau fierte, în compot ori opărite. Cele permise sunt: mere, pere, caise, piersici, banane bine coapte. Fructele interzise crude si acide Sunt interzise fructe precum: căpșune, zmeură, coacăze, portocale, grepfrut, smochine, castane, banane verzi, ananas.

Gastrita. Regim alimentar

Legume permise Se recomandă legume proaspete sau preparate termic, ca de exemplu: sparanghel, sfeclă roșie preferabil sub formă de sucmorcovi, dovlecei fără sâmburi, spanac, fasole verde păstăi, galbene și verzi, tulpină de praz, spanac. Legumele ce trebuie evitate Se vor evita legume precum: usturoi, andive, vinete, țelină, ciuperci, varză verde, castraveți tolerați în cantități mici, dacă sunt înlăturați total sâmburiicreson, napi, fasole boabe, mazăre, ridichi, hrean, ardei grași, legume uscate.

Evitați să mâncați prea rece sau prea cald Se vor evita înghețatele sau băuturile fierbinți, de exemplu, care produc contracția pilorului orificiul de legătură între stomac și duoden cu retenția crescută dieta gastrita alimentelor în stomac sau contracția veziculei biliare.

De altfel, pacienții cu gastrită și ulcer gastroduodenal trebuie să evite supele de carne și peste, care conțin peptone ce provoacă o secreție pepsica și clorhidrica exagerată, precum și dieta gastrita veziculei biliare, adăugând pe lângă suferința gastrică și durere în hipocondrul drept, diaree, stare de rău.

  • Doresc prietena mea să piardă în greutate
  • Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer Actualizat la data de: 25 Ianuarie Autor: SfatulMedicului Se impaca dietele pentru slabit cu bolile digestive?
  • Dieta in gastrita - Alimente permise si interzise in gastrita - Nutrislim
  • Cum tii dieta daca suferi de gastrita sau ulcer

Reguli generale în regimul alimentar pentru pacientul cu gastrită Există câteva alimente care pot ajuta pacientul să țină gastrita sub control și să amelioreze simptomele. Printre aceste alimente se află: alimentele bogate în fibre dietetice: merele, terciul de ovăz, broccoli, morcovi. În regimul alimentar al pacientului cu gastrită nu sunt recomandate alimentele care sunt foarte grase, pentru că ele pot agrava inflamația din mucoasa stomacului.

Iată ce alimente trebuie evitate, pe motiv că irită stomacul pacientului cu gastrită: alcoolul alimentele acide, precum roșiile și unele fructe sucul de fructe.